Partnerski odnos – prostor za rast

Partnerski odnos je skrivnostni prostor med dvema posameznikoma. V tem skupnem prostoru se pari znajdejo zaradi vznemirljive privlačnosti in romantične zaljubljenosti. Vse se dogaja spontano, partenrja se drug ob drugem počutita cela in vse se zdi popolno.

Romantika pa kmalu zbledi in prostor med partnerjema se zapolni tudi z dvomi, strahom, jezo, žalostjo in osamljenostjo. Tista celost in živost, ki sta jo partnerja čutila v času zaljubljenosti izgine.

Pogosto se zgodi, da njun skrivnostni prostor ni več vir zadovoljstva in energije za življenje. Partnerja živita vse bolj drug ob drugem, zadovoljstvo pa iščeta v stvareh in ljudeh izven njunega skrivnostnega prostora. Njuna zveza lahko postane prava črna luknja, ki srka vase življenjsko energijo para.

Kaj lahko storiva, da ohraniva in razvijava najin odnos?

Pomembno je, da ne izgubita upanja in želje po boljšem odnosu. Izguba občutka celosti in nerazumevanje v zvezi, lahko za vaju postane le faza na poti k resnični ljubezni. Ta faza lahko traja tudi več let, vendar nikoli ni prepozno za korak naprej.

Rešitev za vajino zvezo je zavestno partnerstvo. Ta je način sporazumevanja, ki omogoča, da se soočita z vsemi lepimi in nelepimi stvarmi, ki sta jih oba prispevala v vajin skupni prostor. S tem ko odkrivata na kakšen način lahko drug drugemu pomagata do celosti, vsak zase osebnostno rasteta.

Resnična ljubezen ni za strahopetce. Je darilo tistim, ki so se pripravljeni podati na pot odkrivanja samega sebe in partnerja.

Terapevtska pomoč

Zavestno partnerstvo je naporno. Je živahen vseživljenjski proces odkrivanja in rasti. Zanj se je potrebno pripraviti, izobraziti in izučiti. Pri tem je dobrodošla tudi pomoč strokovnjaka.

Zaupajta mi!

Naučila se boste sporazumevati tako, da bosta razumela samega sebe in partnerja in bosta s svojimi vedenji gradila vajin odnos.

Partnersko terapevtsko srečanje traja dve uri. Cena enega srečanja za par je 80 EUR.

Prijavite se na naše novice